Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου

Η MYTILINEOS έχει εδραιωθεί στην αγορά της Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου. Ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου που δραστηριοποιείται η Εταιρεία μέσω της Protergia, συγκεντρώνει την διαχείριση όλων των πάγιων και ενεργειακών δραστηριοτήτων της Εταιρείας. Σήμερα η Εταιρεία τοποθετείται μεταξύ των ηγετών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και αποτελεί τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό και προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200 MW, που ξεπερνά το 13,5% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας. Ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιωτικές επενδύσεις σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, η Protergia διαθέτει βαθιά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού, ενώ υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας στην ελληνική οικονομία και στην απασχόληση. Η Protergia δραστηριοποιείται και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, υπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών για ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες.

Η δραστηριότητα της εταιρείας στον τομέα της Ενέργειας ενισχύεται από τον τομέα Φυσικού Αερίου, μέσω του οποίου εξασφαλίζεται η προμήθεια της εταιρείας με φυσικό αέριο, σε ανταγωνιστικούς όρους, επιτρέποντάς της έτσι να ενισχύσει το ενεργειακό προφίλ της Εταιρείας και, ταυτόχρονα, να επιτύχει αξιοσημείωτη οργανική ανάπτυξη.

  • Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα με συνολική αναμενόμενη εγκατεστημένη ισχύ 2,3 GW έως το τέλος του 2021 και με βασική εστίαση στα πρότυπα ESG (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης κριτήρια)
  • Η δυνατότητα παραγωγής ενέργειας με Φυσικό Αερίο και ΑΠΕ, επιτρέπει στη ΜYTILINEOS να εκμεταλλεύεται τη συνεχιζόμενη διαδικασία απανθρακοποίσης στην Ελλάδα
  • Έχει τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των παραγωγών ενέργειας, κατατάσσοντάς την πρώτη στην κατάταξη της χονδρεμπορικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας (merit order).
  • Αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 41% των εισαγωγών φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η ΜYTILINEOS μπορεί να διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιό της, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ ανταγωνιστικό και να αυξάνονται οι ευκαιρίες προμήθειας σε τρίτους.
  • Ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη λιανική αγορά μέσω της «Protergia», με πελατειακή βάση που υπερβαίνει τους 250.000 τελικούς πελάτες (έναντι 130.000 τον Δεκέμβριο 2018)

PROTERGIA

Η Protergia είναι ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θερμικές Μονάδες & Μονάδες Ανανεώσιμης Ενέργειας

To ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, δυναμικότητας 1.200 MW θερμικών μονάδων και 222 MW Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καλύπτει άνω του 10% της εγχώριας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εμπορία Φυσικού Αερίου

Η MYTILINEOS άνοιξε το δρομο για την απελευθέρωση της αγοράς Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα, καθώς ήταν η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εξασφάλισε άδεια προμήθειας και εμπορίας φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλαγή συγκατάθεσης για Cookies Ανάκληση συγκατάθεσης για Cookies