Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας

Η MYTILINEOS, αναγνωρίζοντας πως η θυγατρική της METKA EGN έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών έργων και έργων αποθήκευσης ενέργειας παγκοσμίως, προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου Τομέα. Ο Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ παράλληλα παρέχει εγγενείς συνέργειες για την Εταιρεία. Ο νέος Τομέας της MYTILINEOS είναι παγκόσμιος κατασκευαστής και ανάδοχος έργων ηλιακής ενέργειας και έργων αποθήκευσης ενέργειας προσφέροντας αξιόπιστές λύσεις σε όλο το φάσμα ανάπτυξης αυτών των έργων, από αυτόνομα έργα έως πολύπλοκα υβριδικά συστήματα. Με ισχυρή τεχνογνωσία, δραστηριοποίηση σε διεθνές επίπεδο και απαράμιλλη ανταπόκριση, η Εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί έργα υψηλής ποιότητας για τους πελάτες της.

Η ευρύτερη στρατηγική του Τομέα περιλαμβάνει επίσης το επιχειρηματικό μοντέλο ανάπτυξης φωτοβολταϊκών έργων Build-Operate-Transfer ("BOT") που αξιοποιεί τεχνογνωσία κατασκευής εταιρείας, έχοντας ολοκληρώσει περισσότερα από 2,5 GW ηλιακών σταθμών παραγωγής ενέργειας και 250 MW έργων αποθήκευσης ενέργειας και στις πέντε ηπείρους.

  • Ηγέτης σε φωτοβολταϊκά και έργα αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας
  • Ισχυρές συνεργασίες με κορυφαίους προμηθευτές εξοπλισμού
  • Είναι ο προτιμώμενος κατασκευαστής για κορυφαίες εταιρίες επενδύσεων σε έργα ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως
  • Είναι σε θέση, σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά, να κεφαλαιοποιεί μέσω κατασκευής για τρίτους αλλά και μέσω της δικής του δραστηριότητας BOT (πλατφόρμα ανάπτυξης και κατασκευής φωτοβολταϊκών έργων με στόχο τη μετέπειτα πώληση τους)
  • Η δραστηριότητα BOT αυτή τη στιγμή μετρά ένα χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων συνολικά 2GW που θα αναπτυχθούν, κατασκευαστούν και διατεθούν εντός των επόμενων 18-24 μηνών.

Ανανεώσιμες Πηγές

Φωτοβολταϊκά

H METKA EGN διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε πολύπλοκα, μεγάλης κλίμακας έργα ηλιακής ενέργειας με παρουσία και εκτελεσμένα έργα σε ένα μεγάλο αριθμό γεωγραφικών περιοχών και στις 5 ηπείρους. H METKA EGN παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κατασκευής φωτοβολταικών έργων που εκτείνονται από τον λεπτομερή σχεδιασμό από το δικό της σχεδιαστικό τμήμα μέχρι την κατασκευή με αποδεδειγμένο εξοπλισμό από κατασκευαστές πρώτης τάξης και μακροχρόνιες υπηρεσίες συντήρησης. Η METKA EGN αποτελεί τον προτιμώμενο κατασκευαστή για τις φωτοβολταικες επενδυσεις μερικών από τον γνωστότερων θεσμικών επενδυτών και διεθνών εταιριών στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

https://www.metka-egn.com/

Ανανεώσιμες Πηγές

Αποθήκευση Ενέργειας

Παρέχουμε βιομηχανικής κλίμακας λύσεις αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες (BESS), τόσο σε αυτόνομα έργα αποθήκευσης ενέργειας όσο και συνδυαστικά σε έργα φωτοβολταικών συστημάτων και υβριδικών έργων. Εκτός από τη δυνατότητα να αποθηκεύουμε και να παραδίδουμε ενέργεια κατ’ αίτηση, η απόκριση των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες, τα καθιστά ιδανικά για να παρέχουν στους διαχειριστές δικτύου καινοτόμες λύσεις στην απόκριση συχνότητας, συμβάλλοντας έτσι στη σταθεροποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας παρέχονται γενικά σε δομοστοιχειωτό σχεδιασμό, με επεκτάσιμη σχεδίαση και ικανότητα παράδοσης συστημάτων ισχύoς πολλαπλών MW. Για να εφαρμόσουμε με επιτυχία την τεχνολογία μπαταρίας σε μεγάλης κλίμακας δραστηριότητες, εφαρμόζουμε προηγμένες διαδικασίες ελέγχου απόδοσης με τη χρήση αυτοματοποιημένων συστήματων διαχείρισης μπαταριών.

https://www.metka-egn.com/

Ανανεώσιμες Πηγές

Ενεργειακό Χαρτοφυλάκιο

Κορυφαίος παγκοσμίως ανάδοχος EPC και O&M για ευρύ φάσμα εφαρμογών ηλιακής και αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας...

Ενεργειακό Χαρτοφυλάκιο

Ανανεώσιμες Πηγές

Θυγατρικές

Η MYTILINEOS έχει αναπτύξει ισχυρή διεθνή παρουσία στις αγορές και των πέντε ηπείρων, σε περισσότερες από 30 χώρες, με περισσότερους από 4.820 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Θυγατρικές
Αλλαγή συγκατάθεσης για Cookies Ανάκληση συγκατάθεσης για Cookies