Περιγραφή

ΠΕΛΑΤΗΣ

COVANTA, BIFFA, GREEN INVESTMENT GROUP

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Τσεσάιρ

ΤΟΜΕΑΣ

Περιβαλλοντικές Λύσεις

ΕΝΑΡΞΗ

2020

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σε εξέλιξη

Περίληψη έργου

Η MYTILINEOS αναλαμβάνει την κατασκευή του μεγαλόπνοου έργου Protos Energy Facility, στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ανάθεση σε κοινοπραξία με επικεφαλής τη MYTILINEOS του έργου Protos Energy Facility στη Μεγάλη Βρετανία, αποτελεί ισχυρή απόδειξη και αναγνώριση της ικανότητας της εταιρείας να αναλαμβάνει πολύπλοκα, υψηλών τεχνικών απαιτήσεων έργα τύπου EPC, ακόμα και στις πλέον προηγμένες και ανταγωνιστικές αγορές. Μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES BU), η MYTILINEOS διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο για τις καινοτόμες και ανταγωνιστικές λύσεις βέλτιστης διαχείρισης των υγρών και στερεών αποβλήτων που παρέχει. Ταυτόχρονα, καθιερώνεται διεθνώς ως μία εταιρεία που προσφέρει και ευρεία γκάμα περιβαλλοντικών λύσεων.

 

Περιγραφή:

Ο τόπος κατασκευής του έργου βρίσκεται στο Cheshire της Αγγλίας και έχει συνολική ετήσια δυναμικότητα διαχείρισης 400.000 τόνων απορριμμάτων, με δύο μονάδες ενεργειακής αξιοποίησής τους, ετήσιας δυναμικότητας 200.000 τόνων η κάθε μία. Το Protos EfW – Energy from Waste facility θα αξιοποιεί δύο τύπους απορριμμάτων, Υπόλειμμα στερεών αστικών αποβλήτων και Βιομηχανικά & Εμπορικά απορρίμματα.

Το Protos είναι ένα έργο υψηλών κατασκευαστικών προδιαγραφών και απαιτήσεων σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά. Ο Τομέας Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES BU) της MYTILINEOS θα αναλάβει την ολοκληρωμένη διαχείριση όλων των σταδίων της κατασκευής EPC(διεύθυνση, σχεδιασμός, προμήθεια, ανέγερση εργοστασίου), με όλα τα κρίσιμα συστήματα της μονάδας Energy from Waste (EfW) να κατασκευάζονται εις διπλούν για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της. Έτος έναρξης της εμπορικής λειτουργίας της μονάδας εκτιμάται το 2024.

Η MYTILINEOS είναι ο επικεφαλής της κατασκευαστικής κοινοπραξίας υψηλού κύρους με την Standardkessel Baumgarte GmbH (SBG), κορυφαίο διεθνώς τεχνολογικό πάροχο στην ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων, με ποσοστό μεριδίου 55% ως ο κύριος ανάδοχος και σχεδιαστής του έργου.

Η MYTILINEOS καθιερώνεται διεθνώς ως ένας εκ των πλέον ανταγωνιστικών κατασκευαστών στα μεγάλα έργα βιώσιμης αξιοποίησης απορριμμάτων, και επιλέγεται ως ανάδοχος από σημαντικούς διεθνής ομίλους όπως, Covanta, Biffa και Green Investment Group.

 

Statement on COVID19 Prevention on Protos Site - Δήλωση πρόληψης COVID19 στον στις εγκαταστάσεις του Protos

Several power plant projects have been completed around the world and others are currently under construction in Europe and Africa. 

 

Ενεργειακή Αξιοποίηση Απορριμμάτων

Οι μονάδες Ανάκτησης Ενέργειας (αναφέρονται επίσης ως Ενεργειακής Αξιοποίησης Απορριμμάτων) παρέχουν μία  ασφαλή και τεχνολογική προηγμένη μέθοδο επεξεργασίας αποβλήτων που μειώνει την αποστολή αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής ενώ παράγει καθαρή ενέργεια από τη διαδικασία. Η τέφρα υποβάλλεται σε επεξεργασία για την ανάκτηση σιδηρούχων και μη σιδηρούχων μετάλλων για ανακύκλωση, ενώ όλα τα αέρια συλλέγονται, φιλτράρονται και καθαρίζονται πριν απελευθερωθούν με ασφάλεια στην ατμόσφαιρα.

 

Δέσμευση στην Κοινότητα

Η Covanta, η Biffa και η Green Energy Investment Group αναγνωρίζουν τη σημασία της συμμετοχής στην ευρύτερη κοινότητα και έχουν καταρτίσει ένα σχέδιο κοινοτικής δέσμευσης που θα έχει θετικές επιπτώσεις στους γείτονές μας.

 

Επικοινωνία: Τα αιτήματα σας μπορείτε να τα στείλετε --> Επικοινωνία Protos

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ PDF 147KB

ΑΝΟΙΧΤΟΥ / ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Άγιος Νικόλαος CCGT, Μονάδα Συνδυασμένου Κύκλου 826 MW

Ο νέος σταθμός CCGT, ισχύος 826MW, είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, και κατασκευάζεται στο Ενεργειακό Κέντρο της MYTILINEOS στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλαγή συγκατάθεσης για Cookies Ανάκληση συγκατάθεσης για Cookies