Μέγεθος κειμένου + -
Ηλεκτρική Ενέργεια

Ηλεκτρική Ενέργεια

Η Εταιρεία MYTILINEOS εισήλθε στην αγορά της Ηλεκτρικής Ενέργειας το 2001 και μέσα στην τελευταία δεκαετία εδραιώθηκε ως ο κυρίαρχος ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους €1 δισ. και πρωτοστατώντας στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, μιας αγοράς που ανοίγει σημαντικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και τις εγχώριες επιχειρήσεις. Το όραμα της ανάδειξης της δυναμικής του τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα, αποτελεί προτεραιότητα για την MYTILINEOS.

Σήμερα διαθέτει ένα διευρυμένο φάσμα δραστηριοποίησης στην ενέργεια, που εκτείνεται από την κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, στην εμπορία φυσικού αερίου μέχρι και την έγχυση ηλεκτρισμού στο δίκτυο.

Η MYTILINEOS είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας με 1.200 MW θερμικών έργων στην Ελλάδα με καύσιμο φυσικό αέριο, χωροθετημένες στο νότιο σύστημα της χώρας, και ένα χαρτοφυλάκιο έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα) άνω των 130 MW, που ξεπερνά το 14% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας με την εμπορική ονομασία Protergia με στόχο να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, υπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών για ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες.

Ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιωτικές επενδύσεις σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, η MYTILINEOS διαθέτει βαθειά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού, ενώ υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας στην ελληνική οικονομία και στην απασχόληση.

Στόχος της Eταιρείας είναι η ανάπτυξη και διατήρηση ενός δυναμικού και ισορροπημένου χαρτοφυλακίου, η δραστηριοποίηση στη χονδρική και λιανική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, η εμπορία εκπομπών CΟ2, καθώς και η επέκταση στην ενεργειακή αγορά γειτονικών χωρών. Η MYTILINEOS δραστηριοποιείται ενεργά, από το 2008, στο διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.  Η Eταιρεία είναι μέλος της Ελληνικής και Ιταλικής αγοράς ενέργειας (χρηματιστήρια ηλεκτρικής ενέργειας) και πραγματοποιεί συναλλαγές με την Αλβανία, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), Βουλγαρία, Τουρκία, Ουγγαρία και Ρουμανία. 

Το θερμικό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της MYTILINEOS περιέχει μονάδες 1,2 GW σε λειτουργία με καύσιμο φυσικό αέριο:

  • 444,48 MW – Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣ) με καύσιμο φυσικό αέριο της MYTILINEOS Α.Ε στο Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.
  • 436,6 MW – Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της ΚΟΡΙΝΘΟΣ POWER A.E., στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
  • 334 MW – Σταθμός Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘ/ΣΗΘΥΑ) της MYTILINEOS Α.Ε. με καύσιμο φυσικό αέριο στο Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της PROTERGIA, την εμπορική ονομασία μέσω της οποίας η MYTILINEOS δραστηριοποιείται στον Τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας. 

 

Αλλαγή συγκατάθεσης για Cookies Ανάκληση συγκατάθεσης για Cookies