Μέγεθος κειμένου + -
Ηλεκτρική Ενέργεια και Φυσικό Αέριο

Ηλεκτρική Ενέργεια και Φυσικό Αέριο

Το 2001 ο Όµιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ εισήλθε στο χώρο της Ενέργειας.

Μέσα στην τελευταία δεκαετία, ο Όμιλος εδραιώθηκε ως ο κυρίαρχος ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα επενδύσεων €1 δισ., και πρωτοστατώντας στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, μιας αγοράς που ανοίγει σημαντικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Μέσω συνεργειών με τη ΜΕΤΚΑ και τη M&M Gas, ο Όμιλος διαθέτει ένα διευρυμένο φάσμα δραστηριοποίησης στην ενέργεια, που εκτείνεται από την κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, στην προμήθεια φυσικού αερίου μέχρι και την έγχυση ηλεκτρισμού στο δίκτυο.

H PROTERGIA αποτελεί τη ναυαρχίδα του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας, συγκεντρώνοντας τη διαχείριση των ενεργειακών παγίων και δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας με 1.200 MW θερμικών έργων στην Ελλάδα, και ένα χαρτοφυλάκιο έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) άνω των 130 MW.

Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και διατήρηση ενός δυναμικού και ισορροπημένου χαρτοφυλακίου, η δραστηριοποίηση στη χονδρική και λιανική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, η εμπορία εκπομπών CΟ2, καθώς και η επέκταση στην ενεργειακή αγορά γειτονικών χωρών.

Η Protergia δραστηριοποιείται και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, υπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών για ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες.

Το θερμικό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Protergia περιέχει μονάδες 1,2 GW σε λειτουργία:

  • 444,48 MW – Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της Protergia, στο Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.
  • 436,6 MW – Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της Korinthos Power, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
  • 334 MW – Σταθμός Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘ/ΣΗΘΥΑ) με καύσιμο φυσικό αέριο, της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, στο Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: www.protergia.gr